Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Tönkrement palánk, hiányzó röplabdaháló? - SportRehab

Tönkrement palánk, hiányzó röplabdaháló? - SportRehab

A BUG és a Járókelő közös városmegújító akciója

2020. július 08. - Járókelők

Városmegújító akciót indít a BUG (Budapest Urban Games) és a Járókelő a fővárosi sportpályák fejlesztése érdekében. Az akció keretében sportjellegű igényekkel, fejlesztési ötletekkel lehet pályázni. A pályázat keretösszege 1 millió forint.

roxi.png

Fotó: BUG

A lakosság sportjellegű fejlesztési ötleteit várja a BUG és a Járókelő július 8. és július 30. között. A cél a városi sportpályák és grundok kisebb hibáinak javítása és fejlesztéseinek megvalósítása. A pályázaton részt vehet minden budapesti lakos, közösség és civil szervezet, akik rendszeresen használják a várost sportolásra és szeretnék, ha kedvenc grundjuk fejlődne. Az egyes közösségek projektenként maximum 100 ezer forint értékű sporteszközre, felújításra pályázhatnak. A jarokelo.hu/sportrehab oldalon érkező bejelentéseket először a BUG csapata vizsgálja meg, és amennyiben a kért fejlesztés megvalósítható a keretösszegből, a sikeres ötletekre augusztus első hetében szavazhatnak az ötletgazdák és természetesen minden városlakó. 

“Olyan kisléptékű fejlesztési ötleteket keresünk, melyek hiánya gátolja a városi sportélet és közösségek fejlődését; ilyenek lehetnek pl. a törött kosárpalánkok, hiányzó hálók, lekopott felfestések és egyéb eszközök.” - mondta Mezős Balázs, a BUG alapítója.

top-view-photo-of-people-playing-basketball-2538027.jpg

Djordje Petrovic fotója a Pexels oldaláról

A legtöbb szavazatot kapott ötletek augusztusban valósulnak meg a BUG, a Járókelő és természetesen a bejelentések, az ötletek gazdáinak együttműködésében. 

Közel 10 éve üzemeltetjük a Járókelő.hu oldalt, melynek célja, hogy a városlakók is beleszólhassanak Budapest működésébe, fejlődésébe a weboldalunk lakossági bejelentő felületén keresztül. A SportREhab projektben kifejezetten sportjellegű bejelentéseket, felvetéseket várunk egészen a hónap végéig, azaz július 30-ig. - mondta Molnár Zsuzska, a Járókelő.hu kommunikációs munkatársa.

A BUG nem először kampányol a városi sport fejlesztéséért. Az elmúlt években megújította a Klauzál téri sportpályákat, pingpong asztalokat, a Bikás park streetBall pályáját, idén pedig a lakosság bejelentéseit várja a témában. 

“A pályázat ötlete tavaly született, amikor a Járókelő megkeresett minket egy bejelentéssel, hogy a városligeti strandröplabda pálya évek óta háló nélkül, kihasználatlanul áll. Rögtön beleálltunk a kezdeményezésbe, és a vásárolt hálót, illetve a labdákat a szomszédos Pántlika presszóban helyeztük el megőrzésre, ahonnan bárki, bármikor kölcsönvehette a felszerelést.” - mondta Megyeri Roxi, a BUG projektvezetője

 

Pályázati információk:

  • A támogatás teljes keretösszege: 1.000.000 Ft 
  • A pályázatonként megítélhető támogatás maximális értéke: 100.000 Ft
  • A pályázatok benyújtási határideje: 2020. július 30.
  • A közönségszavazás: 2020. augusztus 3-9.

Hogyan pályázhatok?

Lépj be a Járokelő.hu felületére, regisztrálj, tölts fel képet, add meg a helyszínt és írd le röviden a fejlesztési ötleted!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr5815987002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása