Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Járókelő Megoldókulcs: A XVI. kerületi önkormányzat feladta a faültetést

Járókelő Megoldókulcs: A XVI. kerületi önkormányzat feladta a faültetést

2018. május 31. - lukacs.mate

A Hermina úti játszótér bejáratához ültetett fát eddig háromszor pótolta az önkormányzat, a fát minden egyes alkalommal vandál módon kettétörték. Negyedszerre pampafüvet telepítettek, abban a reményben, hogy az megmarad. Sajnos ez sem vált be, így a Környezetvédelmi Iroda letett a további növények telepítéséről.

unnamed_1.jpg

Nézd meg a képhez tartozó bejelentést a Járókelőn 

Ismét lehetne közösségi közlekedés a Mexikói út útpályája és a vasúti töltés között
A BKK válasza szerint a Mexikói út Erzsébet királyné útja és Thököly út közötti szakaszán a volt vágányzóna hasznosításával kapcsolatban még nem született stratégiai döntés, de buszsáv létrehozásának nem látják fizikai akadályát, amennyiben annak kialakításáról döntés születik.

Több kerékpárszállító buszjáratot Budapestre!
Felhasználónk felvetése alapján bővíthető lenne azon budai buszjáratok száma, ahol a kerékpárszállítás az ott élők és túrázók mindennapjait megkönnyítené. Ehhez két cseh példát is linkelt Prágából és Brnóból. A rendszerek előnye, hogy a kerékpárok nem a busz belső utasterében vannak elhelyezve, hanem a hátulján egy függőleges csomagtartóban.

Miért nem takarítják folyamatosan az Árpád hidat?
Az Árpád híd nagy részét graffitik csúfítják, aminek eltávolítását bejelentőnk kérte az FKF Zrt.-től. Válaszukban azt írták, hogy 485 négyzetméternyi graffitit távolítottak el a hídról. Erre cáfolt rá a hozzászólásban érkezett reakció, mely a híd egy közel 100 méteres graffitis szakaszát mutatja.

Bejelentői levél a JCDecaux-nak:
Tisztelt JCDecaux! Először is hadd köszönjem meg nem mindennapi gyorsasággal és minőségben végzett megálló-karbantartási tevékenységüket, a profi visszajelzős kommunikációról nem is beszélve. Csak ezen az oldalon számtalan pozitív meglepetés éri a böngészgető járókelőt Önökkel kapcsolatban.”

tamogasd_1.png

III. kerület: Az ELMŰ elfelejtette egyeztetni a részleteket az önkormányzattal az autós töltők telepítése kapcsán a Mátyás király úton.

IV. kerület: A járda szélétől messze lévő gyalogos nyomógomb jobb elérhetőségéhez a Budapest Közút leburkolja a hiányzó szakaszt a járda és az oszlop között a Leiningen Károly utcában.

VII. kerület: A Klauzál téren hetek óta várja a beszakadt úttest sorsa jobbra fordulását.

IX. kerület: A Gizella sétány graffitis közműszekrényét az NKM Földgázszolgálató a bejelentéstől számított 1 hónapon belül újrafestette.

A Gyáli út két felét összekötő aluljáróból kitiltották a kerékpárosokat, holott mind a két irányból kerékpárút vezet idáig.

X. kerület: Biciklis Anita nevű bejelentőnk a 28-as villamos Sörgyár nevű megállójának és környezetének takarítását kérte, az önkormányzat szerint minden rendben van, a hozzászólásban csatolt képek alapján azonban nem ez a helyzet.

A Maglódi úton eltűnt a bácsi a gyalogos jelzőlámpáról. Reméljük, hamarosan hazatalál.

Az Örs vezér téren a metró peronja az átadás óta ázik a tetőn keresztül.

XI. kerület: Bejelentőnk, Kiss Attila pollereket kért a felújított Fehérvári út szélére a szabálytalan parkolás visszaszorítása és a zöldterület védelme érdekében. A hozzászólásban érkezett képek alapján valami nagyon félrecsúszott a megvalósítás során.

XIII. kerület: 9 hónap kellett hozzá, de végül sikerült arrébbhelyezni a közvilágítás oszlopát a Róbert Károly körúton, hogy az akadálymentes közlekedés megvalósulhasson.

XIV. kerület: A Budapest Közút is elismeri, hogy a 82-es troli Mogyoródi úti megállójának burkolata elhasználódott, de a cserét rövid távon nem tartják szükségesnek.

XV. kerület: Sorban érkeznek a panaszok, hogy a kerületben nem nyírja a parkok füvét a városgazda és a padok is több helyen leszakadtak.

XVII. kerület: Bejelentőnk szerint Rákoscsaba vasútállomásnál sürgető szükség lenne egy gyalogátkelő kialakítására a Naplás út - Szent Imre herceg út találkozásánál.

XXII. kerület: A Nagytétényi út menti osztatlan gyalogos és kerékpáros út bringás piktogramjait lemarta a közútkezelő és betonterelőkkel zárta le az átkelési pontokat.

Készítette a Járókelő Megoldókulcs csapat
Bardócz Csaba, Fónai Kende, Haris Gergely, Horváth Eszter, K. Edina, Le Marietta, Lukács Máté, Sági Kata, S-N Szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr3314014450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása