Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Főváros vs. kerületi önkormányzatok: nem javítja a metrópótló miatt kialakult kátyúkat Kispest

Főváros vs. kerületi önkormányzatok: nem javítja a metrópótló miatt kialakult kátyúkat Kispest

2018. május 21. - Csabszeg95

A XIX. kerületi Vak Bottyán utca állapota kritikán aluli mióta metrópótló buszok is közlekednek rajta. A kerület költségvetésében nincsen forrás a megnövekedett igénybevétel miatt kialakult úthibák javítására, a négy legidegesítőbb kátyút viszont kijavította egy új szereplő.

screen_shot_2018-05-21_at_08_49_46.jpg

Képernyőkép a Kátyú.hu videójából 

Budapest 19. kerület Vak Bottyán utca állapota kritikán aluli mióta a metrópótló buszok is itt közlekednek, ráadásul már a gyalogosokra is veszélyt jelent az út állapota, mivel pattogtak a törmelékek. Az itt levő házak lassan élhetetlenek, mivel minden kátyúba hajtó autó eseten beleremeg a ház.

- olvashatjuk ebben a 2018 februári bejelentésben a Járókelőn.
95449-5a7ae96515742.jpeg
2018 február, kőtörmelék pattog a járdára a kátyúból

Az ügy miatt megkerestük a Budapest Közutat és a kerületi önkormányzatot is. Már az időszakra vonatkozó megfogalmazásban is érezhetjük a „főváros vs. kerület” feszültséget.

Budapest Közút:

Tájékoztatjuk, hogy az említett útszakaszon csak rövidebb üzemidőben közlekednek metrópótló autóbuszok, hétköznapokon az esti órákban és hétvégén (...)

Így szerintük az útszakasz karbantartása illetékesség szempontjából továbbra is a kerületi önkormányzathoz tartozik.

A XIX. kerületi önkormányzat válasza szerint a metrópótló buszok közlekedésének megindítása előtt már tájékoztatták az érintett feleket (Budapest Közút, BKK stb.), hogy a kerület nem rendelkezik forrással a szakasz hibamentessé tételére és folyamatos karbantartására, javítására.

Az M3 metró felújítással kapcsolatosan 2017. november elejétől metrópótló buszok közlekednek a Kispest által kezelt és üzemeltetett Budapest XIX. kerület Vak Bottyán u. Mátyás király u. - Lehel u. közötti szakaszán hétköznaponként este 8 órától üzemzárásig, hétvégente egész nap.

Ahhoz, hogy ez az útszakasz is a Budapest Közút kezelésébe kerüljön képviselő-testületi döntés szükséges.

A 2018 márciusi válaszlevél szerint a kerület már többször jelezte az érintett feleknek, hogy ez az állapot tarthatatlan.

Várjuk a választ az illetékesektől, mert addig ezen az útszakaszon javítani sem szándékunk, sem lehetőségünk nincs. 

- írják.

Aki járt már a metrópótlóval a Kőbánya-Kispesthez közeli útszakaszon, az tudja, milyen szörnyű állapotú úton kell közlekednie az utasokat szállító buszoknak. De aki nem hiszi, megnézheti ezen a 2017 novemberében készült videón is, hogyan rázkódik a busz a Vak Bottyán utcai kátyúkon.

Amíg a fővárosi cégek és az önkormányzat kellemetlenkedik egymással az amúgy utasok ezreinek életét megkeserítő úton, egy új szereplő igyekszik egy kicsit enyhíteni a problémán. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt Kátyú.hu nevű kezdeményezése kátyúkat javít a párt által szétosztott közpénzen. A csapat a hétvégén kivonult a Vak Bottyán utcához is, amiről ezt írták.

4x kb 1.5 m2 katyut kijavitottunk tegnap. De azaz utca eleg durva.
A javításokról videót is készítettek. 

Szomorú, hogy idáig fajul ma egy tömegközlekedést érintő probléma a fővárosban. Ha szerinted is felháborító, amit a főváros és a kerület művel egymással, kérünk, hogy oszd meg a blogposztunkat!

Támogasd a Járókelőt adód 1%-ának felajánlásával, hogy továbbra is segíthessünk felhívni a figyelmet a közterületi problémákra. Adószámunk: 18627239-1-41 További támogatási lehetőségek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr2013823002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása