Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Továbbra sem teszi közzé valós idejű adatait a debreceni közlekedési társaság

Továbbra sem teszi közzé valós idejű adatait a debreceni közlekedési társaság

2017. október 14. - Járókelők

Februárban írtuk meg, hogy leállt a valós idejű útvonaltervezés a népszerű Debreceni Menetrend alkalmazásban. Akkor a helyi közlekedési társaság, a DKV még feljelentést is tett az alkalmazás fejlesztője, Szincsák Tamás ellen.

A Debreceni Menetrend tegnapi Facebook-bejegyzése szerint a valós idejű tervezés mindössze 4 hónapig volt elérhető az applikációban.

Azt írják, hogy az önkormányzat igyekezett közbenjárni a konfliktus rendezésében, és már úgy tűnt, hogy együttműködésről is lehet szó a DKV és a Debreceni Menetrend között.

Úgy tűnik azonban, hogy a reményteli fejlemények valójában azt jelentették, hogy a magyar közigazgatás sötét zugaiból ismert, időhúzásos elszabotálás módszeréhez folyamodott a DKV.

Azóta több, mint fél év telt el, de sajnos semmilyen érdemi előrelépés nem történt az ügyben. A DKV legutóbbi tájékoztatása alapján a valós idejű adatok publikálásához szükséges, korábban sajtónyilatkozatokban is említett fejlesztések a közeljövőben mégsem fognak megvalósulni. Az ennek kapcsán felajánlott ingyenes szakmai segítségünket nem fogadták el, és sajnos azzal kapcsolatban is kétségeink vannak, hogy ha lesznek is fejlesztések, azok az adatok nyílt közzétételét fogják szolgálni.

- írja a Debreceni Menetrend.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr1512974520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KissGecihuszár 2017.10.15. 10:24:50

www.dkv.hu/ -t alaposan lecheckoltam és itt híre&hamva sincs pl. a Futárhoz, vagy épp a valosidoben.mvkzrt.hu -hoz hasonló valósidejű járatkövetésnek, ami meglehetős gigagáz Hazánk 2. legnagyobb városában, nettó ciki a DKV-nek és az azt fenntartó Önkormányzatnak, mely persze nyilván nagy ívben szarik arra, hogy elvileg SZOLGÁLtatnia kellene, azaz habosra nyalni a SZOLGÁLtatásért nem keveset csengető utasok kényelmét! Ez is 2017 fidesszel fertőzött Magyarországának egyik rögvalósága...

KissGecihuszár 2017.10.15. 10:26:24

sorry, elk.rtam: tehát habosra nyalni a SZOLGÁLtatásért nem keveset csengető utasok seggét! Így helyes...
süti beállítások módosítása