Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Kecskemét a Járókelőn: beszámolunk az első 6 hónap tapasztalairól

Kecskemét a Járókelőn: beszámolunk az első 6 hónap tapasztalairól

2016. augusztus 09. - Járókelők

A Járókelő kecskeméti felületén 2016. február 10-én érkezett az első bejelentés, ez tekinthető tehát a hírös városi Járókelő születésnapjának is. Immár fél éve működik a helyi aloldal, amelyet 4 ügykezelő önkéntes koordinál. Vessünk néhány pillantást az első fél év történéseire, tanulságaira:

Az induláskor természetesen még kisebb intenzitás volt megfigyelhető nemcsak az önkéntesek, de a helyiek részéről is, amely aktivitás az idő haladtával egyre növekvő tendenciát mutatott. Fél év alatt a kecskeméti bejelentések száma megközelíti a 190-et, amellyel a vidéki városok között Szentendrével együtt a legaktívabb településnek tekinthető.

image.pngA 187 bejelentés közül mára már 71 darab oldódott meg, és csupán 16 került megoldatlan státuszba. Az ügyek döntő többségében Kecskemét Városüzemeltetési Osztálya az illetékes, ahol a Járókelővel együttműködve, a 30 napos válaszadási határidőt szinte 100%-ban betartják, a problémák megoldásáról - változó időintervallumon belül - intézkednek.

Sajnos nem mindegyik illetékesről mondható ez el. Például a MÁV az eddig beérkezett bejelentések egyikére sem adott hivatalos választ, saját ügyeik megoldásában sem jeleskednek. Pozitív példa ugyanakkor a Magyar Közút Zrt. területileg illetékes részlege, akik az illetékességi körükbe tartozó utak hibáival kapcsolatban eddig minden alkalommal intézkedtek igen gyors határidőn belül. Hozzájuk köthető az eddigi rekord is, ami az ügy megoldását illeti, hiszen a „Kátyú a Sutus soron” tárgyú bejelentést a megküldéstől számítva - helyszíni felmérést is beleértve – 48 órán belül teljes körűen megoldották.

Az idő előrehaladtával úgy tűnik, egyre több kecskeméti értesül a Járókelő felületéről, illetve érzi a rendszer előnyeit, ezért érezhetően egyre nagyobb számú bejelentés érkezik, leginkább járdák, kátyúk és forgalomtechnika kategórián belül. A felületet már több mint 30 kecskeméti bejelentő használja aktívan.

jarokelo_slogen_rgb.png

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr509957346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása