Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Új világrend van már a BKK-nál – itt a bizonyíték

Új világrend van már a BKK-nál – itt a bizonyíték

2015. december 09. - Járókelők

A magyar valóságot ismerve már csak azt vártuk, mikor süllyed vissza arra a szintre a BKK, ahol Vitézy Dávid előtt volt. Volt úgy három évünk, amíg a BKK a feladatköréhez részben, vagy távolról kapcsolódó problémákat, akkor is kezelte, ha alvállalkozóval, vagy másik céggel kellett erről egyeztetnie. Hiszen a városlakókat baromira nem érdekli, hogy valami kinek az „illetékessége". Sajnos ennek a jófejségnek a megszűnésére nem kellett sokáig várnunk.

Miután a legkülönbözőbb villamosmegállókat érintő ügyekben úgy tűnik, újabban már nem a BKK gyakorol hatást annak megoldására, hogy például visszakerüljön-e egy fedél egy oszlopra, úgy döntöttünk, megmutatjuk, hogy mit is jelent ez. A Járókelő.hu-hoz BKK-s válaszok 2012 óta naponta tucatszámra érkeznek, 2015 decemberére viszont egyre gyakrabban kezdték el tartalmazni a „nem a BKK Zrt. illetékessége" kifejezést. Ezt mutattuk meg az alábbi ábrán.

bkk_timeserie.jpg

Itt egy leszakadt szemetes, téged érdekel, hogy kinek az illetékessége visszaakasztani?

Mutatunk egy konkrét példát is arra, hogyan néz ki, mikor egy villamosmegálló hirtelen a senki földje lesz, jelen esetben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közreműködésével. A Mechwart ligeti megállóban a csikket még csak-csak felszedik, de hogy visszaakasszák a szemetest, arra már nincsen illetékes. A BKK hivatalos válasza:

A leszakadt kuka és a villamosmegálló takarítása ügyében a BKK nem illetékes. Megkérdeztük az FKF Zrt. szakterületi vezetőjét, aki elmondta, hogy a szemétgyűjtő edényeket rendszeresen ürítik, de mivel nem az ő tulajdonuk, nem rendelkeznek hasonló kivitelűvel, így cserélni sem tudják azokat.

Na, de akkor kié a megállóban a szemetes? És az oszlop?

Az ábrát a Precognox munkatársa, Balogh Kitti készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr358151010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabcika01 2015.12.09. 15:57:04

Mekkora egy gyökér cikk ez. Ezért mondom mindig azt, hogy elég nagy baj, hogy ma már mindenki újságírónak gondolja magát aki elindít egy blogot. Mégis mi a francot válaszoljanak nektek, ha nem hozzájuk tartozik a kérdés? Ezt írjátok: "Hiszen a városlakókat baromira nem érdekli, hogy valami kinek az „illetékessége". " Jaaaaaa! Értem. Akkor írjatok a villamosműveknek a kukákkal, vagy a járdákkal kapcsolatban, merthát a városlakókat nem érdekeli, hogy nem az ő illetékességük. Aztán róluk is gyárthattok ilyen statisztikát. Van mégjobb ötletem: válaszoljatok ti a TV2 megvásárlásával kapcsolatos kérdésekre, hiszen a nézőket nem érdekli, hogy ki az illetékes. Nem érzitek, hogy mennyire nevetséges amit írtatok? Azt meg már csak a slussz poén kedvéért írom, hogy a grafikonotok egy ordenáré nagy megtévesztés. Úgy ábrázoltok, mintha ezerszer többször utasítanának el titeket, miközben ha valaki megnézi oldalt a halványan feltüntetett számokat, akkor abból kiderül, hogy milyen nevetséges számokról írogattok. Én tökre sajnálom, hogy az én pénzemből is fenntartott közcégek jelentős energiáját épp az köti le, hogy az ilyen akadékoskodó, marginális problémákat feszegető levelekre kell válaszolniuk.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.12.09. 16:07:32

@Gabcika01:
Te miről beszélsz?
Mert a bejegyzés (nem cikk) arról, hogy volt egy valamelyest működő, megoldásorientált és nem a felelősségtologatásról szóló rendszer, amit sikerült pár hónap alatt szétcseszni.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.12.09. 16:10:03

@Gabcika01:
Ja, és rohadtul nem marginális problémák.
Egy kuka, egy firka önmagában marginális.
A "van gazdája" és a "nincs gazdája" közti különbség óriási.
Az utóbbi időben kezdtek vállalhatóan kinézni a közterületek, tömegközlekedési járművek, megállók, aluljárók.
Baromi gyorsan süllyedünk vissza oda, ahol a kétezres évek végén tartottunk.

Jaro beszélő botja 2015.12.09. 17:45:18

Annak az agyhalott gyökérnek, amelyik a kép alját telebassza kiírhatatlan képekkel ajánlanám a gerincre vágott retkes kurva anyját, azzal szórakozzon.

Ahoj- 2015.12.09. 17:46:57

Az a gond, hogy pl a Duna parti (fonódó) villamos vonalát felújították a Batthyány tértől a Döbrentei térig jópár éve. A kivitelező kirakott valamilyen szemeteseket, ami már nem beszerezhető, nem pótolható. Az FKF nem vette át, a BKV nem tartja fenn, szóval a jó kis magyar abszurd az, hogy vannak szemetesek amit az FKF leürít, de nem tartozik hozzájuk.

Ennek az szokott lenni a megoldása hogy a Főváros vagy a kerületi önkormányzat, sok baszogatás hatására kiküldi az embereket és ami rossz szemetes lebontatja, majd szól az FKF-nek hogy rakjanak ki zöld/sárga műanyag szemeteseket. Rakparton meg lehet nézni (lehet már lecserélték) de csomó szakadt, rossz állapotú szemetes volt ott, amit folyamatosan felváltanak az FKF zöld szemetesei.

És még hány ilyen ügy van, amikor nem tudni hogy egy lépcső kihez tartozik, kinek kéne fenntartani vagy karban tartani. A támfal BKK, a lépcsőfok Főkert a mellette lévő folyóka FCSM. Jó kis magyar abszurd az egész város.

Jaro beszélő botja 2015.12.09. 17:47:02

"mikor süllyed vissza arra a szintre a BKK, ahol Vitézy
Dávid előtt volt."

Nincs semmiféle visszasüllyedés. Orrturka szintjénél lejjebb soha nem volt.

♔bаtyu♔ 2015.12.09. 21:52:57

Jó lett volna, ha annak idején már Demszkyék lesüllyedtek volna a mai szintre. Többek között nem kellett volna milliárdokat elkölteni járművekre és karbantartás hiányában totálisan tönkrement utak teljes újjáépítésére.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2015.12.09. 23:18:29

tanuljátok már meg járókelősök, hogy egy címzett nem címzett és a bejelentések aljára alapból oda kell írni a 2013. évi CLXV. törvényt.
ettől persze még várkonyi szopogathat lószerszámot napestig, tekintve hogy akkor is hazudik amikor kérdez, de ti se legyetek már hüjjjjék...

rozsdamentes arcél 2015.12.10. 09:00:00

A postban idézett eset pont rossz példának tűnik, hiszen a BKK válaszában benne van, hogy bár nem lett volna feladatuk, megkeresték az FKF-et...
Igaza van Gabcika01-nek, csak a kákán keresitek a csomót.

Izo 2015.12.10. 10:07:50

@rozsdamentes arcél: A BKK-nak nem az FKF-et kellett volna megkeresnie, hanem a kuka tulajdonosát, aki illetékes a megjavításban.
A többi kákán csomót keresőnek: szerintem normál módon nem várható el az egyszeri embertől, hogy tudja, kinek a dolga a VILLAMOSmegálló egyes elemeinek karbantartása. A BKK-tól viszont elvárható, hogy a szolgáltatását érintő hibákra megoldást találjon. Szerintem a villamosmegálló berendezése érinti a BKK szolgáltatását. Nem kell kiforgatni a poszt mondanivalóját, hogy a villamosműveknél kéne bejelenteni a leszakadt szemetest.

zsoci 2015.12.10. 10:27:59

@Comandante en Jefe: Nem volt. A Vitézy féle BKK sok minden volt csak ez nem. Egy hozzá nem értő, miugrálszokkal telerakott káosz volt. Sohe semmit meg nem oldott, cserébe óriási károkat és problémákat okozott.

törzsmókus 2015.12.10. 11:50:51

@zsoci: szerintem te egy másik Budapesten élsz, máshogy nem tudom értelmezni, amit írtál.
(nyilván a BKK belső működésébe nem láttam soha bele, viszont amit egyszerű polgárként érzékeltem, az pont az ellenkezője annak, amit írsz)

zsoci 2015.12.10. 12:01:46

@törzsmókus: Hát belülről nem kicsit nézett ki másképpen ez. Viszont amit most látsz, az a Vitéry éra következménye. Az elüldözött szakemberek, a megfélemlített dolgozók, a szétvert működő struktúrák most bosszulják meg magukat. Daboczí Kálmán kisujja is jobb szakember mint Vitézy volt, Ő egy valódi közelekdési szaktenkitély és nem egy elsőmunkahelyes ficsúr. Az eredmények amiket látsz, sokkal inkább a jobb finanszírozás és az EU-s pályázati források eredménye. Ráadásul sok mindenhez a BKK-nak semmi köze, hiszen az a BKV eredménye. A BKK-nak egyetlen volóba jól és erdeményesen lebonyolított projektje sincsen, csak hibahalmok, értelmetélen követelmények, csúszások, hülye kompromisszumpok halmai.
süti beállítások módosítása