Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Nem érdeklik a szentendrei problémák a helyi önkormányzatot

Nem érdeklik a szentendrei problémák a helyi önkormányzatot

2015. szeptember 28. - Járókelők

A szentendrei városüzemeltetés annyira megsértődött a Járókelőre, hogy szeptember 25-i keltezéssel több bejelentésre is azt válaszolták, anonim bejelentésekkel nem hajlandók foglalkozni.

2015 júliusa óta a Társaság az Élhető Szentendréért civil szervezettel együttműködésben fogadjuk a szentendrei közterületi problémabejelentéseket. A helyi csapattal úgy számoljuk, már 35 probléma oldódott meg, ami az oldalra felkerült. A bejelentéseket mindennap átnézik a helyi önkéntesek, és továbbítják a megfelelő hivatalnak, vagy szolgáltatónak.

kadarka.jpgKadarka utca, Szentendre. Fotó: Schneider Géza

A Járókelőn van lehetőség arra, hogy valaki anonim küldje el a bejelentését, szerintünk az azonosítástól való félelem nem akadályozhat meg valakit abban, hogy egyszerű közterületi problémákra hívja fel a figyelmet. Az igaz, hogy ezeket valóban nem muszáj figyelembe vennie a helyi ügyintézőknek, azonban a városlakók számára ezzel a hozzáállással csak jól láthatóvá teszik, hogy nem érdekli őket a semmilyen jelzés, és nem hajlandók tenni azért, hogy a város problémái megoldódjanak.

Egyébként egy korábbi ügynél láthatóan sikerült a neve alapján azonosítaniuk az egyik bejelentőt, és válaszolniuk neki. (Mindeközben a közérdekű bejelentők kilétét nem ellenőrizheti a városüzemeltetés, így azt sem, ha valaki anonim helyett egyszerűen "Kovács Pisti" néven jelent be.)

Reméljük hamarosan megértik a szentendrei ügyfélszolgálat irányítói, hogy minden problémát bejelentő szentendrei polgár (névvel, vagy névtelenül) egy csónakban evez azért, hogy élhető város legyen Szentendre. Ehhez a feladathoz kell felnőni! (Társaság az Élhető Szentendréért)

Mutatunk egy jó példát Budapestről, a VIII. kerületből. Itt egy bejelentés, amire fotóval válaszolt Bryan nevű bejelentőnknek a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Nekik fontos, hogy ezek a nyilvánosságra hozott problémák megoldódjanak, és a munkájukról pozitív írások jelenjenek meg. Most is ez történik. Szentendréről is írhatnánk így.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr897847666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.09.29. 13:37:01

Ugyan már! Szegény dolgozó nem tud nyugodtan pornót nézni a gépén az irodában ha állandóan mindenféle bejelentésekkel zaklatjátok.

Advanced Flight 2015.09.29. 14:41:14

@bértrollbosszantó_kovi1970: ez az.

Ha dolgozót akartok munkára bírni, javítsátok ki magatok a kátyút. Ebben az esetben az egész önkori kimegy, hogy lebírságoljon titeket.

zdanee 2015.09.29. 15:35:37

Azokat a kátyúkat éjjelente a Gyurcsány fúrja egy Sorostól kapott hangtompítós légkalapáccsal. Természetesen nem várható el, hogy az önkormányzat a szűk gazdálkodási keretei közt a baloldal alattomos aknamunkáját is saját zsebéből helyre tegye, szóval a kátyúk maradnak intő figyelmeztetésnek, hogy a patás baloldal bármire képes! (Helyesbítés: a baloldal semmire nem képes, a saját kávéjukat is azért isszák feketén, mert 1: sötét lelkűek 2: egy kockacukrot sem képesek maguktól odébb rakni, következésképpen kormányzásra alkalmatlanok!)
süti beállítások módosítása