Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Miért nem kaphatunk egy kitaposott földes útra járdát?

Miért nem kaphatunk egy kitaposott földes útra járdát?

2015. augusztus 29. - Berd.

Két érdekes bejelentés is érkezett a Járókelőre, az egyik itt a másik itt érhető el. Mindkettő ugyanarra a problémára hívja fel a figyelmet, méghozzá parkokban, praktikusságból, időspórolásból használt nyomvonalak leburkolását, járdává alakítását - pontosabban annak hiányát.

Ki ne ismerné az érzést, amikor a közterület parkosított részén halad át, hogy míg a burkolt járdán 3 perc lenne eljutni oda, ahova az ember akar, addig átvágni keresztbe csak egy (a leburkolt út a háromszög két befogója, addig a legrövebb út a füvesített részen keresztül az átfogó). Te is vágtad már le az utad, ugye?

Nos a két bejelentés (az első a Budafoki út mellett, a másik a Bikás parknál) is erről szól, két jó hosszú kitaposást használnak az emberek és ahogy szélesedik, keményedik ott a föld, a gyalogosok annál jobban érzik szabályszerűnek az ott haladást. 

Igen ám, de mi lesz ha jön egy nagy eső és sártenger lesz? Vagy mi lenne csak simán, ha az ilyen járdákat oda találnák ki, ahol a legtöbb ember jár? Ezt a kérdést tette fel a két bejelentő az illetékes önkormányzatok felé, sajnos mindkét esetben elutasító jelleggel. 

Az első bejelentésre az önkormányzat azt a választ adta, hogy az anyagi forráshiányon túl is vannak problémák: a gyökerek átvágása károsítaná a növényzetet, a kerékpárút gyalogos keresztezése pedig veszélyt jelent az ott közlekedőkre (utóbbi viszont ígyis, úgyis bekövetkezik).

A második esetben nem cizellálta az önkormányzat (egy másik, persze), egyszerűen leírta: nem tartják célszerűnek a rövidebb útvonal leburkolását, hiszen még nem érkezett panasz és amúgy is: meg lehet közelíteni, nem túl nagy kerülővel. 

Na, itt a válasz: ezért kell mindig egy kis lelkiismeretfurdalással átsétálnod a parkokon. Ezért nem vezet sosem ott a járda, ahol a legtöbb gyalogos közlekedik. 

***

Kattints ide, és oszd meg velünk, ha közterületi problémát láttál.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr867737974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arcade Macho 2015.08.30. 23:00:08

totalcaron van az a huncut megoldas hogy alnok modon a rokiparkolokat lefestik rendesen

itt nem kellene betonozni hanem csak a regi 40*40 -es betonlapokat le kellene dobalni

A lófa szára 2015.08.31. 05:39:49

A hatalom gőgje. Ami az embereknek jó, azt nehogymá'. Tartsd be a szabályokat! Amik értelmetlenek de az ő fejükből esett ki.
Régen, olvastam valahol, hogy nálunk egy "kicsit" fejlettebb vidéken, először megvárják merre tapossák ki a nyomvonalat a népek aztán ott lesz leburkolva. Mekkora hülyeség!

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2015.08.31. 12:37:37

Állítólag valami normálisabb, szerencsésebb országban csinálták egy parknál, hogy az átadás után sehova sem tettek járdát. Pár hónappal később a kitaposott fő ösvényeket burkolták le.
Nem tudom, mennyire városi legenda.
(Ja, egyébként az aszfaltozásnál lehet egy csomót lopni is, szóval érthetetlen a hatalom befeszülése.)
süti beállítások módosítása