Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Miért teker körbe szalaggal az önkormányzat lassan egy egész teret Budapesten?

Miért teker körbe szalaggal az önkormányzat lassan egy egész teret Budapesten?

2015. július 25. - Berd.

Egy Járókelőre érkező bejegyzésre hívnám fel szíves figyelmüket:

d50ac5c2aa633f5d1dada280bf086167f1996b71_1.jpg

Nagy László fotója.

Lassan az egész teret bekordonozzák, lezárják, beszalagozzák! Mikor állítják helyre a normális állapotokat??? Úgy néz ki, mintha valaki tönkre akarná tenni a környéket!

Írja egy feldúlt felhasználó, akinek látszik, hogy nem csak a kordonok, a szökökút köré tekert szalagok is igen erősen szúrják a szemét. A Ferencvárosi Önkormányzat a következő választ adta:

A Budapest, IX. ker. Ferenc téren a kordonok elhelyezésére a vízjáték balesetveszélyessé válása miatt került sor. Meghibásodtak a vízjáték rejtett vezetékei, amiket csak a felépítmény szétbontásával lehet javítani, valamint a külső burkolat egyes részei is sérültek, de a balesetveszélyt elsősorban nem a lehullott mozaik darabok, vagy a sérült műanyagrácsok okozzák, hanem a vízjátékok nem rendeltetésszerű használata. A vízjátékot működés közben a helyi lakosok nem rendeltetésszerűen használják. Gyakran előfordul, hogy csúszdáznak a felületén, ami nem erre a célra lett kialakítva, ilyen használatra nem alkalmas. Ebben a formában a szökőkút egy folyamatos veszélyforrást jelent a téren, ráadásul viszonylag nagy területet elfoglal a parkból. 
Ebben a kialakult helyzetben felmerült, hogy a vízjáték helyett a téren ki lehetne alakítani olyan megoldást, ami jobban használható, és gazdaságosabban fenntartható. A legmegfelelőbb megoldás megtalálása érdekében az önkormányzat ötletpályázatot írt ki a tér átalakítására. A Ferenc tér felújításának tervei készülnek. A felújítás ütemezése a programterv elfogadása után lehetséges. 

 

Támogasd a Járókelőt, már több mint 3000 problémát segítettünk megoldani Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr577647254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mt-03 2015.07.25. 16:57:21

hat nem tom evekig jo volt, az is fura hogy mi az hogy nem rendelteteszeszeruen hasznaljak? mert ugye ezt nem is lehet hasznalni, hisz elvben nem lehet ramaszni. nade aki ilyet epit az szamoljon azzal hogy alap dolog hogy fel fognak ra maszni. telen mondjuk csuszik az biztos:) de a gyerekek nagyon szerettek.

inebhedj - szerintem 2015.07.25. 18:57:33

@mt-03:

+1

" vízjátékot működés közben a helyi lakosok nem rendeltetésszerűen használják. Gyakran előfordul, hogy csúszdáznak a felületén, ami nem erre a célra lett kialakítva, ilyen használatra nem alkalmas. "

Ezt annyira csípom (bár távolról sem magyar sajátosság).

Tipikusan ez a mentalitás jelentkezik a parkokat vagy bármi mást körülölelő, hosszú, kizárólag derékszöget ismerő járda-építési mániában (noha egy óvodás megmondja, átlóban fog járni mindenki, és minden alkalommal úgy is lesz), az órákig elnyúló (végtelenül felesleges, pazarló és haszontalan) iskolai évzárók (és egyéb ünnepségek) rendszerében, és még kis millió értelmetlen apróságban (nincs olyan blog, amely az ilyeneket gyűjti amúgy?), ami csípősen fűszerezni hivatott laposka celebéletünket.

Szóval minek csináltak valamit olyanra, hogy nyilvánvalóan csúszdának tűnjön, ha egyszer nagyon nem annak szánták, és ha már mégis így sikerült, minek tették olyan helyre, ahol olyan népek élnek, akik az egyértelműen csúszdának látszó (másra nagyon nem is való) tárgyakon képesek csúszdázni?

Mi lenne, ha egyszer megkérdeznénk azt az óvodást?

nyomás, nyomás 2015.07.25. 21:06:21

Egyebkent meddig tart egy ilyen otletpalyazat? Tavaly, az önkormányzati választási kampány közben zartak le.
A pavilonok idiota szalagozasa nagyon kifinomult. Par eve meg működött ott nyaranta egy kávézó.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2015.07.26. 01:15:19

lehet ezt szépíteni de az van, hogy rehablitáció ide lakosságcsere oda, itt még mindig sok az alulszocializált lakos, akiknek nem túl magas szintű a szocializásiós szintjük. miattuk züllik a ferenc téren minden. nem becsülik, nem is értik az értékeket. a kishangú többség meg szív. valaha - még messze gegesy érában voltak itt közterületfelügyelők. velük meg (joggal) az volt a baj hogy minden szir- szarért szóltak. aztán eltűntek. most meg szétrohad minden. mert sosem az adott ügyet kezelik, hanem rendeletileg akarnak rendet vágni. amihez azonban túl heterogén a világ.

kicsit messzi példa, de jellemző. például a nyílt vízi fürdőzés kérdése budapesten. nem ám azt csinálják, hogy kiépítenek fürdőzhető szakaszokat a dunán, bólyákkal, mosdókkal, vécékkel, nappali orvosi és éjszakai rendőri felügyelettel, hanem rendeletileg tiltják egész bp-en a fürdőzést, mondván a víz mérgező és életveszélyes. miközben ez konkrétan hazugság. de nekik könnyebb mindent egy t(r)ollvonással megtiltani, mint időt energiát és - basszákmeg - pénzt áldozniuk egy működő és a városlakók számára előnyös állapotért. ez magyarország. a tevékenység helyetti tiltás és a "nem" vérverítékes megmagyarázása.
süti beállítások módosítása