Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Akadálymentes városért

Akadálymentes városért

2014. október 13. - Járókelők

A Rehab Critical Mass kezdeményezés támogatásaképpen az akadálymentességhez kapcsolódó ügyeket szedtünk össze ebbe a posztba.

Ki foglalkozik speciális nevelési igényű gyerekekkel?

A VIII. kerületben van egy speciális óvoda és szakiskola, amely sajátos nevélési igényű gyerekekkel foglalkozik. A Járókelő egyik felhasználója hívta fel a figyelmet arra, hogy bár az iskola teljesen akadálymentesített, a megközelítése nagyon nehézkes, például hiányos burkolatú járdán kell megközelíteniük a családoknak az intézményt.

Válaszok: A főváros részéről annyi, hogy nincsen pénz a tér felújítására. A VIII. kerület részéről annyi, hogy nem az ő illetékességük.

barczi.jpgFotó: Hanák Dávid

Hogyan gurulunk fel az Árpádhídra?

Egy másik felhasználó azt kérdezi, hogy lehet, hogy már 10 éve ígérik neki, hogy az Árpádhíd akadálymentesítése megvalósul. A hídra, ahogy most van, nem lehet a jogszabályoknak megfelelő rámpát építeni. A BKK szerint egyszer majd fel lesz újítva. Egyszer Budapest is teljesen akadálymentes város lesz valóban.

Apró figyelmetlenségek, de együtt javíthatjuk!

Nem csak rossz történetek fűződnek Budapesthez. Bár ez nem kifejezetten akadálymentességi kérdés, azonban valószínűleg újra megvalósítható jó példa. Elfelejtették lesüllyeszteni a járdaszegélyt a bicikliúton, de miután a Járókelő egyik felhasználója bejelentette, a BKK pár héten belül javította a hibát. Apró figyelmetlenségek, de együtt javíthatunk a helyzeten.


asasd.jpg
Fotó: K. Gergő

Kattints ide, ha értesíteni szeretnéd az illetékeseket a budapesti problémákról!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr216781417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása